Halloween

Minden, ami Halloween!

Receptek


Pikáns sütőtök krémleves

 

Hozzávalók: 1 sütőtök (2-3 kg), 1 evőkanál vaj, 2 evőkanál olívaolaj, 1 fej hagyma, 1 liter alaplé (csirke- vagy erőleves kockából), 1 nagy burgonya, 2 teáskanál reszelt narancshéj, 1 teáskanál curry, csípős paprika, só és bors.

Elkészítés: A sütőtököt félbe vágjuk, és eltávolítjuk a magokat és a héját, majd felkockázzuk. A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk, majd ugyanezt tesszük a hagymával is. A vajat és az olívaolajat felhevítjük egy serpenyőben, s megpirítjuk benne a hagymát.

Ezután hozzáadjuk a burgonyát és a sütőtököt is, majd felengedjük az alaplével. Nagy lángon forrásig hevítjük, majd alacsonyabb fokozaton addig főzzük a levest, míg az alapanyagok megpuhulnak. Amint ezzel elkészülünk, kiöntünk egy kevés lét a levesből, s a maradékot összeturmixoljuk, majd hozzákeverjük a fűszereket. Folyamatos kevergetés mellett néhány perc alatt készre főzzük, majd csészékben tálaljuk. Ízlés szerint pirított zsemlekockával vagy fenyőmaggal díszíthetjük.

 



Töltött sütőtök

 

Hozzávalók: 1 sütőtök (90-100 dkg, hosszúkás, magyar típus), 1 csapott teáskanál só, ˝ teáskanál pirospaprika, 3 evőkanál metélőhagyma, 3 evőkanál tejszín (tejföllel is helyettesíthető), 1 vastag szelet kenyér, 5 dkg vaj, 3 dkg reszelt sajt (parmezán vagy más kemény sajt, legjobb, ha füstölt).

Elkészítés: Megmossuk a tököt, majd félbe vágjuk, és eltávolítjuk a magos részét. A belsejét egy kissé megsózzuk, majd tepsibe helyezzük. A tepsibe annyi vizet helyezünk, hogy félig ellepje a sütőtököt, majd lefóliázva közepes lángon mintegy 40 percig (teljesen puhára) sütjük. Ezután kivesszük a tepsiből, s annyira kikaparjuk a belsejét, hogy a héjon maradjon még a sütőtökből.

A kivájt sütőtököt összekeverjük a pirospaprikával, hagymával és tejszínnel. Hozzáadunk egy kevés sót, majd visszahelyezzük a felezett sütőtökbe. A durvára reszelt kenyeret összedolgozzuk a vajjal és sajttal, majd a megtöltött sütőtökre szórjuk. Ezután még negyed órára visszahelyezzük a sütőbe, míg szép sárgára nem sül.

Tálalásnál metélőhagymával, paradicsom karikával díszíthetjük.

 



Egyszerű sütőtök leves

 

Hozzávalók: 1 kisebb sütőtök, 2 sárgarépa, 2 evőkanál olíva olaj, 1 fej hagyma, só, bors, vegeta, 2 evőkanál liszt, 1 liter víz, pirítós, 2 evőkanál pirított fenyőmag (helyette zsemlekocka, vagy tökmag is használható).

Elkészítés: A sütőtököt meghámozzuk, eltávolítjuk a magokat, majd felkockázzuk. A sárgarépával, hagymával ugyanezt tesszük.

Az olajon megpirítjuk a hagymát (ha odaég keserű lesz!). Hozzáadjuk a répát és a lisztet is, és pár percig pirítjuk. Ezután öntsük fel a vízzel, adjuk hozzá a sütőtököt, majd forraljuk fel. Sóval, borssal, vegetával ízesíthetjük. Miután hozzáadtuk a fűszereket, a levest turmixoljuk össze, és főzzük még pár percig.

Tejszínnel és metélőhagymával díszíthetjük, pirítóssal tálaljuk.


Forrás: http://www.csaladinet.hu/hirek/eletmod/konyha-haztartas_receptek/1445/



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 2
Tegnapi: 3
Heti: 5
Havi: 2
Össz.: 6 550

Látogatottság növelés
Oldal: Receptek Halloweenre
Halloween - © 2008 - 2024 - halloween.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weblap készítő egyszerű. Weboldalak létrehozására: Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »